L.M.F – 揸緊中指

是但求其冇所谓

加入小组后即可参加投票
  • Oyster@cl

Oyster@cl 2009-11-12 00:32:12

哈哈哈 我是今天一大早就看到 完全high的不行啊~ 我本来以为错过了他们之前的那场show就一辈子都看不到了~~ 没想到梦都会成真啊! 好想去1.2 的现场~~~

• 是但求其冇所谓

是但求其冇所谓 (但愿你赞) 组长 楼主 2009-11-12 00:59:00

官网http://www.wildlazymf.com/

• 漏口火柴人

漏口火柴人 (我是漏口+点火的人!) 2009-11-14 10:41:17

我一天都在听!!

• LinPX
  • 几吨

几吨 (水百合 你芳魂安在) 2009-11-14 11:51:35

揸緊中指Liberty 詞:MC Yan, Phat, Kit, Wah 作/編:Davy Chan Phat: MICROPHONE CHECK ONE “的”起耳朵聽真 清晰嘅聲音向你腦袋進軍 一直都知 自由係 要去捍衛 不惜一切就算我地依然處於弱勢 奸商加狗官 最叻係玩拑制 事實擺在眼前就冇“能”玩抹黑矇閉 強勢未倒下 頭顱未被斬下 有法治一日 我地 依然不怕 廹不得而大懶堂 要出嚟申張正義 但係呢首歌嘅內容並冇牽涉到政治 我話你知 個世界越係動盪 我地嘅思維就更加要懂得開放 COME ON *一 二 兩隻手指 二! 二就只有自由兩個字 一 無所有既鬥士 揸緊中指 唔係你想咁易 一 二 兩隻手指 二! 二就只有自由兩個字 一 無所有既鬥士 揸緊中指 唔係你想像咁易* MC Yan: 我並唔認同你講既一切一切  但我會悍衛 即使死不眼閉 並唔認為你所謂既需要克制 會帶來公平 穩定壓倒一切 唔屈服於錢幣 唔怕照肺 見權貴一樣照吠 正義係不顧一切 唔怕掲穿虛偽 住濁世繼續警世 唔會感到孤獨 為自由不枉一世 我知道世事無絕對既對與錯 但係我屌你亦無需要對號入座 我憤怒你無需要大驚小怪 亂鳩咁報導唔可以當做表態 Repeat * Wah: 你不要放棄 堅持到尾 自由要接棒 我地要靠晒你地 不管犧牲幾多 揸緊中指我道理 不自由無寧死 妥協最後 失敗者只會係你 犧牲幾多 揸緊中指我道理 Kit: One 平等 一個 freedom 不能容忍個世界點解變成咁 鬥爭不齗發生 太多 狡猾聲音 為咗 自由兩個字太多人無辜犧牲 one 平等. 一個 freedom 為自由追尋同權力繼續繼續抗衡 不怨天尤人 自由不分富貧 平等自由應該屬於 每一個人 Repeat *** http://www.rayfile.com/files/1fcfaa3d-d018-11de-82ea-0014221b798a/

• Ami.......芸芸

Ami.......芸芸 (silly dreamer....) 2009-11-30 16:11:26

日日都可以喺903听到~哈!

• 伍叔叔

伍叔叔 (瞎) 2009-11-30 16:40:50

感觉新歌不灵,从前那种戾气似乎没有了

• Oyster@cl

Oyster@cl 2009-11-30 23:14:57

也有可能是年纪大了...92年成立 现在已经09年了 17年 再灵都会被现实磨平... 而且想想原来最年轻的phat他们现在也有30多了 阿华在拍大你的时候都30多了 现在快40了吧///中年人再让蹦来蹦去太难为他们了。。。

• s

s 2009-12-31 00:09:19

很HIGH,有干劲……

• LinPX
  • (⊙v⊙)

(⊙v⊙) (你有1个提醒:你关注的太多了) 2010-01-05 12:26:59

内牛满面

• 居里先生

居里先生 2010-01-25 11:01:36

我並唔認同你講既一切一切,但我會悍衛————伏尔泰 做好地下文化都系需要有文化。

• akakyo

akakyo 2010-09-29 10:20:07

几时香港仲有LMF既 演唱会 有无人知

• 路卡

路卡 2010-10-07 22:38:23

揸緊宗旨。

你的回应

回应请先 , 或 注册

LMF
435 人聚集在这个小组
↑回顶部